Et bryllup er en fantastisk begivenhed, og det skal selvfølgelig fejres i stor stil. Men det kan være dyrt. Meget dyrt…

Her får du 7 tips til, hvordan du kan spare lidt på brylluppet, og stadig få en uforglemmelig dag!

1. Planlægning og budgettering

Det hjælper meget at ligge et benhårdt budget, hvor du skarpt og præcist definerer, hvor meget du vil bruge på hver post. Det kan være meget svært, at vide hvad tingene koster, så indlæg for en sikkerheds skyld en buffer. Hvis ikke den bliver brugt, er der jo ekstra penge til bryllupsrejsen!
Det er også en god idé, at spørge i diverse forum, hvad andre har betalt for de forskellige ting, for ligesom at få et indblik i, hvad tingene koster. (Der findes massere af budgetskabeloner på nettet)

2. Brug jeres netværk

Tænk over, om i kender nogle, der kunne hjælpe til på nogle af de poster i skal have løst? Kender i en frisør, der måske kan ordne håret lidt billigere? Eller en, der er god til at bage, som kan fikse en lidt billig bryllupskage? Der er massere af steder, hvor man kan sparer lidt kroner, og det tæller alt sammen i det store regnskab.

3. Detaljefælden

Detaljer kan være farlige… Meget farlige… Ofte koster det både massere af tid og penge, når man går for meget i detaljer. Man skal overveje grundigt, hvad der er nødvendigt, og hvad man bare gør, fordi at man kan. Vil gæsterne for eksempel ligge mærke til, at det er en specialist, der har lavet dine negle, eller er det fint nok, hvis du bare gør dig lidt umage selv?

4. Drop luksusen, og vær ude i god tid

Det er en god idé, at starte planlægningen et år eller mere i forvejen. Så har man tid til, at undersøge tingene grundigt, søge markedet igennem, og være sikker på, at man får den helt rigtige løsning. I forbindelse med planlægning indser man også, hvor dyre tingene er, og en lille smutvej til et støre budget, kan være noget så simpelt, som at droppe de lidt dyre hverdagsvaner.
På selve dagen kan luksusen også komme til at kaste dyrt. Måske er det ikke nødvendigt at køre fra kirken i Limousine, men igen kan netværket komme dig/jer tilgode. Kender i en, med en flot gammel bil, kunne dette måske være en mulighed?

5. Gammelt, nyt, lånt og blåt

En gammel tradition siger, at man som brud skal have noget gammelt, nyt, lånt og blåt på, på din bryllupsdag. Det er en god idé, at tænke dette ind i planlægningen fra start af, da det også kan være en måde, at spare lidt penge på.
Det gamle kan f.eks. være et arvestykke fra en oldemor, eller noget andet fra familien. Det nye bliver nok ikke så svært, så her behøver du vist ingen forslag. Det lånte kan f.eks. være en taske, en flot halskæde, eller noget andet, du låner fra en god vendinde, eller hvad du lige føler for. Det blå skræmmer måske de fleste, men det behøver ikke, at være så fremtrædende. Det kan f.eks. være blå strømpebånd eller en blå hårelestik.

6. Hjemmelavede indbydelser

Indbydelserne kan koste mange penge, hvis man gerne vil have dem speciallavet. Der er dog massere at penge at spare, hvis du kaster dig over projektet selv. Det giver samtidig også mulighed for, at sætte dit helt eget personlige udtryk på det. Hvis du mangler inspiration, er der massere af folk på nettet, der er villige til at dele ud af deres erfaringer, og give dig gode idéer. Søstrene Grene har bl.a. også en online blog, hvor der er massere af god inspiration!
Her kan en god ven med gode evner bag computeren også komme dig til gavn, hvis du ikke lige er klar på at kaste dig over projektet selv.

7. Bryllupstøjet.

En bryllupskjole kan nemt koste 10.000kr., bare fordi, at den er beregnet til brylluppet. Det er mange penge, specielt for en kjole, der kun skal bruges en enkelt dag. Når du handler bryllupstøj, så overvej at kigge på tøj andre steder, en bryllupbutikker. En almindelig hvis festkjole kan være lige så flot som de dyre bryllupskjoler, og koster ofte under 1000kr.! Et af mine familiemedlemmer betalte kun 600kr. for hendes bryllupskjole, da hun blot kiggede efter hvide festkjoler, istedet for bryllypskjoler! Hun følte sig dog stadig smuk og unik, og havde den bedste dag i hendes liv!
Der er også massere af muligheder for at købe brugt og leje, og folk har som regel passet godt på deres bryllupstøj. Dette bringer også en sjov historie ind i tøjet, der måske kan sælges videre endnu en gang, når jeres store dag er overstået?

Bryllupsfotografering

Her var 7 tips til, hvordan du kunne spare lidt penge på dit bryllup. Selvfølgelig handler det ikke om at spare penge, men om at have en fantastisk dag. Derfor er der nogle punkter, hvor det er umuligt og spare, da man også selv skal være glad for sit valg, og føle sig sikker. 
Jeg håber, at du kunne lide min råd, og at de kunne bruges! 

Hvis du har nogle råd, som du mener jeg mangler, så smid en kommentar herunder!